logo bruges bed and breakfast Marianne & Louis

Brugge bed and Breakfast  ...

... bij Marianne en Louis - maldegem nabij brugge (bruges)
 

in English

en français

auf Deutsch

 

 
 
 

   

brugge

Brugge / Bruges- 12 KM = 15 min

gent Gent / Ghent -  35 KM = 40 min

knokke strand

Knokke - 20 KM = 20 min

 

damme stadhuis

Stad Damme -  17 KM = 22 min

maldegem stoomcentrum

Museum  - 4 KM = 4 min

kanaal nabij brugge (leopoldkanaal)  

Léopoldkanaal -  7 KM = 9 min

 

 

 

partners

appartementen kust
bed and breakfast bruges
Marianne en Louis bieden kamers met ontbijt aan in Maldegem. Maldegem is de grootste gemente in oppervlakte in België. Het heeft vele historische gebouwen en er wordt alles aan gedaan om het de inwoners en de toeristen en de zelfstandigen het leven rijk en aangenaam te maken. Het is zelf een bezoekje waard en heeft talrijke historische plekjes. Canada heeft het dorp bevrijd op het einde aan de Tweede wereldoorlog en de meeste Canadese soldaten zijn afgeslacht in dit dorpje op de grens van Nederland. Het Canadese kerkhof is een stille plek waar alle Canadese jongeren liggen begraven en regelmatig worden herdacht. Een stille wenk naar “nooit meer oorlog”.
Maar ja, blijkbaar heeft men het nu nog niet begrepen dat God de aarde heeft geschapen voor alle mensen en dat zij het recht hebben om op aarde te leven zo lang dit leven dan ook duurt. Elk mens heeft er maar een maar het is soms zo moeilijk om het aangenaam te houden voor elk van ons.

Vlakbij Maldegem is Sluis, een prachtig middeleeuws stadje in Nederland voor een wandeling en een diner in een van de vele restaurantjes.
Brugge, gent, Antwerpen, de kust, al deze pareltjes van Vlaanderen liggen op een boogscheur en enkele kilometer van Maldegem verwijderd.
Wie kan surfen surft naar de website van deze mooie steden en vindt er onnoemlijk vele toeristische en historische plaatsen, gebouwen, talrijke restaurantjes en cafés, historische pleintjes, musea en nog veel meer.
Brugge hoeft men niet te beschrijven, u vindt alles in dit kleine middeleeuwse stadje. Wie vlakbij een wandelingetje wil maken en dineren in Lissewege, het witte dorpje of Damme met zijn middeleeuwse kern. Die beide stadjes liggen vlakbij Brugge en zijn echt bezienswaardig.
Gent is een stad met een vergelijkbare schoonheid als Brugge vooral de historische binnenstad herbergt de mooiste gebouwen van Gent : het Sint Baafs, Vrijdagmarkt, Belfort enz.
Antwerpen onze belangrijkste haven en de historische binnenstad met de prachtige kathedraal, Oostende aan de kust, de koningin aller badsteden. Knokke Zoute waar de rijken een optrekje bezitten en tal van andere leuke gezellige badsteden: Blankenberge, Heist, Duinbergen, de Panne, Bredene enzovoort. Aan het station van Knokke kan je de kusttram nemen voor 5 euro per persoon en die brengt je naar elke badstad tot in Oostende, heen en terug.
 

 

 

 

russische